Sep 25, 2022, 9:55 AM  

Лятото отново си отива 

  Poetry » Landscape, Other
447 6 7

Видях го днес - реши, че ще си тръгне...
следобед беше, падаха листа.
От залеза преди да мръкне
букет набра ми от рубинени цветя.

Подхвърли ми ги, паднаха в скута ми,
ухаеха на лято и на морски бриз.
Пламтяха като огнено цунами,
в ръцете ми горяха с пламък жив.

Оставиха те белег по дланта ми -
червени рози... да ги дам на есента.
Спектакъл зрелищен - небето се разтвори
от снопчета лъчи... морето да сплета.

Загледах се след лятото, а то ми махна,
за довиждане ми смигна, на шега.
По хоризонта заподскача, жилка златна
очерта му път в настъпилата тишина.

Смрачи се, облаците спуснаха завеси,
заромоля дъждът, вятър се изви.
Танцуваха вълните - есенни принцеси...
Лятото си тръгна, Есента се появи.

12.09.2022г.

© Теодора Атанасова All rights reserved.

  889  14 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??