Любонта си отиде...
Светъл е денят, тъжна - нощта.
Грее слънце, грее луна.
Една душа страда загледана
в света - пълен с толкова лъжи.
В този миг за любов тя копнее,
за едни нежни, кристално сини очи.
Копнее за дни, изпълнени с мечти,
но тъй далеч са те, обвити с бодли.
Цвете нежно лицето й погали,
той бе дошъл в цялата си прелест -
погледнаха я тези сини очи -
образът се стопи,
като мираж в пустинни дни.
Изведнъж се случи това -
тя разбра, че животът е лъжа
без любовта,
че мечтите са измама,
щом любимите сини очи ги няма -
любовта си тръгна - отне
един живот, изпепели едно сърце...!
© Мирослава Иванова All rights reserved.