Dec 25, 2009, 6:24 PM

Любимият ми сезон / до дъщеря ми в Манчестър / 

  Poetry » Phylosophy
1019 0 5

Любимият ми сезон /до дъщеря ми в Манчестър /

/ по М. Лавров /

Помниш ли, някога ти ме запита:
- Кое време годишно за теб най- е важно?!?
Без да се мисля, вече политам,
няма и бавене какво да ти кажа.

Времето пълно с тази загадка -
Святост на Тайнството преди Рождество.
Безмълвие бяло. Негата сладка.
На бенгалския огън пищното тържество.

Има в него от съня на събудената природа.
От радостната сълзица - мъничка капчица.
Птиче завръщане и пълноводие,
първо кокиче и бадем с розова шапчица.

В този сезон нощите кратки са!
Мед, нектар, скара и дим!
Звездно небе ми е днеска параклиса!
Капчици - ягоди върху пъстър килим!

Време любимо, де падат листата.
Миг на очакване. Нежният сън.
Сено ароматно, щом пълни душата.
Първият скреж, щом блестне навън.

Есенна нежност. Цветна палитра.
Пълноводните чувства. Моята Пролет.
Летен пожар. Снегопадното тихо.
Време за Обич. Време за Полет.

Думи не стигат... Пълна душата...
Време за вино. Време за Мъдрост.
Най-добрият Дар от Съдбата:
Там, под елхата, до Обичта си да бъдеш!!!

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??