ЛЮБОВ
Колко явно си отиваш!... И се връщаш тайно пак!...
Сто защитници на Тива няма да те спрат пред праг!...
Ти зачеваш с тайно биле, правиш земни чудеса...
По челата, с вик родилен, се превръщаш във роса...
Ти крепиш живота земен като древен исполин!...
Не умира твойто семе заради един Каин...
И не мога да повярвам, че съм твоят малък тест...
Спи у мене твоя ларва... Тъй щастливо съм злочест...
... Хващах буйната ти грива!... Ти си просто Божи знак!...
Колко тайно си отиваш!... И се връщаш явно пак!...
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.