Стая – без прозорци и врата,
просто празни четири стени
и таван – без комин... в стаята
маса с два стола, а на тях – аз и ти.
Просто седим... и мълчим,
две цигари горят, а димът –
издига се и пак спада – без комин,
къде ще иде. Отделени от света,
просто седим... и пак мълчим
и чакаме да ни обвие – димът.
Задушаваме се, но търпим,
обещанието не се разваля...
Ще седим... и ще търпим,
докато някой не наруши тишината,
но не ще съм аз, едва ли ти,
тогава просто ще търпим мъглата,
избор няма – просто празни
четири стени – и таван... без комин,
изход няма - без прозорци и врата,
само този непосилен дим.
© Ааас Ааас All rights reserved.