Apr 17, 2009, 4:55 PM

Любов 

  Poetry » Love
618 0 1

                                     Любов

 

Любовта не е изневяра.

 

Тя е мъдрост,

          тя е светлина,

                       тя е живот.

 

Тя е живот за двама -

            и в радост и беда.

 

Любовта не е слабост.

 

Любовта е сила,

            която крепи човека,

и в мрак и страдания земни.

 

Любовта е крилата.

 

Тя превежда над

             бездни дълбоки

и по тесни стръмни пътеки.

 

Любовта е светлина за очите

и в най-дълбоката нощ.

 

Тя е пътеводна звезда за

душата в пътя към безкрая.

 

Любовта е уважение

към човека до теб,

тя е усещане на

душата в този човек

и ефирно докосване

до малките дребни неща.

 

Любовта не е просто опиум,

                        тя е светлина.

© Кети Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • А защо не го оформи като есе?
    Някак... идеята - хубаво, но не звучи добре точно в тази форма...
Random works
: ??:??