Feb 6, 2012, 12:04 AM

Любов 

  Poetry » Love
958 0 19

Любов! – до гроб ще те наричам,

че ти си дяволски красива.

В любов на друга ли се вричам –

ще виждам теб у всяка Дива.

И аз ще стана твоя спомен,

когато друг ще заобичаш.

В съня ще идвам тук, бездомен,

а ти към мен ще се затичаш.

Сърце пред тебе ще разкрия:

изгарям пак на твойта клада

и сякаш някаква магия

във старостта ни прави млади.

Седим и спомените нищим:

в ума ми все пак нещо влиза -

в иглата вдявам бяла нишка,

ти шиеш копче в мойта риза.

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??