Jul 28, 2017, 5:19 PM

Любов 

  Poetry » Love, Free verse
319 1 7

Силна, пареща любов.

Огънят изгаря душата щастлива,

вярата дава криле,

но аз те моля, помогни.

Кажи нещо, да отвърна поглед,

нарани ме и раната да изгаси пламъка.

С думи убий, угаси любовта.

Не крия сълзите, не крия и радостта.

Умирам от тази любов

и пак оживявам, и пак те обичам

и кръвта ми кипи, вените горят.

Сърцето не успява да тупти

забързано, любещо разлива топлина.

Въздухът трепти и прегрява от жар,

слънцето спира да грее за миг.

Душата, премаляла от любов

не спира, дерзай без почивка.

И сладостно чувство попива

всяка минута живот и усмивка.

шепота на времето спира и тръгва,

с морето се слива и лудува.

Вълните ме къпят и приютяват

моята обич – разпалена, гореща.

И животът отново с вяра започва,

с една сладостна, изгаряща любов.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??