Apr 21, 2018, 11:34 PM

Любов жарава 

  Poetry » Love
307 2 3

Ех, цял живот те търсех, моя мила,

надлъж и шир кръстосвах по Земята,

но твоя лик от мен си беше скрила

на влюбените двойки във сърцата!

 

Живеех аз с другарка – Самотата.

За мен мечта загадка си остана!

Ела, Любов! Подай ми ти ръката

и в моя стих ще бъдеш увенчана.

 

Ела, любов, ела, любов жарава!

Ела при мене пламенна, гореща.

Я виж там тази цъфнала дъбрава...

Красива е! Нали? Като за среща.

 

23,30 часа, 24 април 2015

 

("Октомврийски рози")

 

Иван Митов

 

© Иванъ Митовъ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сърдечно благодаря на И.К. и Влади за хубавите коментари!
  • Прекрасна любовна лирика, написана по всички правила на класическия стих. Поздравления, приятелю!
  • Браво! Скромно, хубаво написано, почувствано ...
Random works
: ??:??