Sep 9, 2008, 12:36 PM

Любов ли е? 

  Poetry » Love
756 0 15

ЛЮБОВ ЛИ Е?

Очакваш ли ме?... Вечна е душата ми,

от теб измислена, във външността се скривам,

преливаща от полетите изумрудени,

не те докосвам... само те рисувам.

 

Усещаш ли ме?... Капката роса съм,

която в слънчев лъч се отразява

и всепоглъщащ вятър съм в забрава,

по пътя си... той всичко разпилява.

 

Докосваш ли ме?... Няма ме, ефирна съм,

разтворена съм в твоето дихание,

поглъщаш ме... за да остана същата,

не търсиш пристан, нито подаяние.

 

Приемаш ли ме?... Винаги различна,

намери ме... преди да се изгубя

по пътищата стръмни на живота,

превърна ме... в красива пеперуда.

 

А имаш ли ме?... Трънен е въпроса,

порязваш се... на острите му думи,

не ме разстрелвай с обич скрита,

предай се в мен... и приеми духа ми.

© Силвия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??