May 30, 2013, 6:31 PM

Любов на думи 

  Poetry » Phylosophy
604 0 3

Напудрена с красиви епитети,

безпътна, бездиханна, невъзможна,

с изкуствен блясък в стиховете свети,

надъхана с безчувствена тревожност!

 

Превърнала се в паметник изящен –

в застинал монумент на мъртво време!

Обожествена в стихове крещящо-

префинени, стерилни и студени!

 

Любов на думи – празно съчетание

от свръхкопнеж, илюзия, почуда,

родили се в греховното желание!

А всъщност... – най-естественото чудо!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??