Aug 16, 2009, 3:12 PM

Любов-престъпник 

  Poetry » Love
455 0 2


Осъждам те, любов!
Присъдата ти - един човешки живот.
Колко пъти ни обеща изгрева нов,
колко мечти открадна от тоз народ?

Осъдена си, любов,
стой в твоя тъмен затвор,
за греха си винаги готов,
ти промъкна сянката в моя слънчев двор.

Едва ли за теб ще е наказание,
знам, ти пак ще се спасиш,
поробило човешкото ни съзнание,
алчно чуждото щастие в себе си ще броиш.

 

 


  Милан Милев
  22.07.09

© Милан Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Вечно осъждана, често ругана-
    тайно очаквана, вечно желана!
    Поздрав!
  • Това е лошо и понякога боли не ви го пожелавам !!!
Random works
: ??:??