Sep 19, 2017, 10:57 PM  

Любов, разкъсай ме на хиляди парчета! 

  Poetry » Love
316 0 0

Любов, разкъсай ме на хиляди парчета!


Защото тъй се чувствам - разпилян
от онзи миг във който те познах

и като облаците някъде в небето
с криле на ястреб мигом  полетях.

 

И чувствата ми ти засей там на дълбокото...
Във дълбините си, във твоята душа
Със себе си полей я, даже и от локвата –
сълзи родени да поят цветя...

 

И нищо, че е времето жестоко
аз ще празнувам тази вечер в красота.
Отпуснато спокоен ще те гледам
опианен от тази твоя чистота.

 

А после изгради ме като катедрала
Като сюита изсвири ме в самота
като картина нарисувай ме,
римувай ме – поема ще ти бъда в тишина.

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??