Любовен стих
Не ти написах стих, любов,
не намерих думи да те нарисувам,
но своята душа пред теб разкрих, любов,
и с теб копнеех да празнувам...
Не ти написах стих, любов,
но най-ценното от себе си ти дадох,
ти дори не го разбра, любов,
и болката измести покълналата радост...
Не ти написах стих, любов,
но и с роза ти не ме дари,
дори от нейните бодли да заболи, любов,
по-леко е, отколкото без роза да си тръгнеш ти!
И днес не искаш този стих, любов,
не искаш, защото той горчи,
но и виното, което с теб изпих, любов,
на мен все още ми горчи...
© Люси Трифонова All rights reserved.