Feb 14, 2013, 3:07 PM

Любовно-винен 14 

  Poetry » Other
717 0 8

Натресоха ни този празник -

по чий канон, с какъв аршин?

Та днеска Трифон зарезан е,

а ний го мешим с Валентин.


На мъжки празник... в мъжко време

любовно да редим слова,

магия... дявол да го вземе

ще смесвам вино със жена.


С усмивка винено-червена

ще гледам нейните очи,

а тя от страсти озарена

поредни чашки ще брои!


Със пръсти ядно ще тактува

на следващия чалга-хит...

и мислено ще ме напсува

за моя винен апетит.


Накрая... в звездни, късни доби

ще спира, луднала, такси,

когато аз ще съм подквасен,

а тя до мене ще сумти.


Какъв ли ще е този празник -

дилема... вино и жена,

дордето чашката отпивам

с цветя в любов да се кълна!

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??