Любовта.
Тя беше мечта, беше блян, беше сън.
Сън, в който бяхме само двама.
Мечтаният сън.
Тя се превръщаше в нещо голямо, силно.
Опустошително дори.
Събудих се. Магията изчезна.
Заедно с нея изчезна и ти.
Но къде се скри?
Мина време, аз чаках, но ти не идваше.
Мина много време, аз чаках.
Чакахме – аз и моето сърце, но ти не идваше.
И в един миг, в миг на безнадеждност, ти се появи.
Върна се по-студен, безразличен.
Но то, сърцето, не видя.
Оглупяло от твоята любов, то заби отново.
Този път много по-силно, мощно.
Мислех, че сънувам отново.
Да, сънувах същия сън.
Събудих се. Магията изчезна.
Заедно с нея изчезна и ти.
А то - изпепелено вече,
Чувстваше се безсилно.
Оттегли се настрана и остана тъй неподвижно, наранено.
Защото изчезна ти отново.
© Асанова All rights reserved.