Feb 14, 2008, 10:08 AM

Любовта 

  Poetry » Love
690 0 14

Любовта се роди от магия,

от черни очи се пробуди,

от галещи пръсти разпръсна се,

с дъх на вълни, морски бури.

 

 

Любовта отрасна във времето,

настани се във мен и отне ме

и прегръщах отчаяно сетивата си,

и не исках тя мен да превземе.

 

 

И загърбвах я, на моменти бе пагубно,

и забравях за нея безмълвно,

на моменти разнищвах я каменно

и прострелвах я с думи куршумни.

 

 

Но остана във мене притихнала,

копринено стаена в лицето,

пеперудено изтъкана от времето

и завладяла в недрата сърцето.

© Силвия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??