Любовта е споделяне,
тя е сега в миналото и утрото,
една вечна и ярка дъга,
дъждът във всяка река,
всяка една капка море,
чистотата и добротата,
тя е откритото небе
на спирки без време,
на сезони без орбити,
на копнеж без граници,
на обожание безумно,
на дихание без кислород,
на окови от свобода,
където часовника не тиктака,
и оттегля се разстоянието
между две сърца, които
могат да бият само в едно.
И вървят ръка за ръка,
учейки се всеки ден,
за почвата и облаците,
растейки, обичайки се,
грижейки се заедно,
във всяко мигновение,
за цветето наречено любов.
© Лили Вълчева All rights reserved.