Любовта е светлина
Думите"Обичам те"
не идват с пролетта.
Носят в себе си много топлина,
носят радост, която гали душата.
Не можеш всекиму да ги кажеш.
Не са облечени в черни одежди,
не са изхвърлено бодливо цвете.
"Обичам те" е светлина.
"Обиичам те" е нежен полъх.
"Обичам те" е топлина.
"Обичам те" е изгрев и залез.
Не знаеш кога ще обикнеш,
не знаеш кого ще обикнеш,
но когато любовта се спре някъде,
не казва сбогом на сърцето.
Тя гали и ласкае,
с трепет говори за всичко.
"Обичам те" няма ден и нощ.
"Обичам те" няма пролет и есен.
"Обичам те" няма възраст.
Две думи дръзки и смели
владеят сърцата на хората.
И нежно пак изричам:
"Обичам те, любими,
дари ми светлина.
© Йонка Янкова All rights reserved.