Любовта ми е безумна,
но не иска бяла риза,
дори когато е безлунна
или във поредната си криза.
Любовта ми полудява,
тиха, кротка и безшумна,
дори когато сме си двама
и нощта ни е бездумна.
Любовта ми е немирна
сякаш е хлапашка, първа
вярваща, наивна и невинна
и от най-малкото посърва.
Любовта ми се вманиачава
крадешком, през рамо се оглежда,
криви думи си внушава
и е толко безнадеждна.
Любовта ми си е безрасъдна
и от нищото решава
„Аз ще ти се сбъдна“,
макар и после да е драма.
Любовта ми е дълбоко синьо
и ти такава си я взе,
дори когато е мъгливо
и е беззвездно цялото небе.
Любовта ми, ах, любовта ми,
тя е толкова отнесена и луда,
ти свиваш рамена и казваш само „ами,
аз знаех, че си със сърце на пеперуда“.
© Хрис Ка All rights reserved.