Ако пътя към тебе се свърши,
ще открия във нищото брод,
премаляла макар, ще те търся,
за да бъдеш пак в моя живот.
Ако твоите устни замлъкнат
и светът стане тъжна пустиня,
в непознати земи ще замръквам,
но ще помня, че теб те е имало.
Даже птичите песни да стихнат,
а във мен да „крещи” тишината,
в най-самотния ъгъл притихнала,
вест за теб ще очаквам от вятъра.
Затова, днес обичам безкрайно
всяко цвете и всяка тревичка.
Любовта не е пътник случаен,
Дар от Бога е! Тя ми е всичко.
© Руми All rights reserved.