Oct 5, 2012, 11:27 AM

Любовта на барда 

  Poetry » Love
1127 0 21
Опушени прозорци в мрачна кръчма-
светът се е събрал в бутилки ром.
Проскърцва подът във тоналност "мъка",
очите сведени говорят мълчешком.
 
 
Под гредореда - лампи "Аладин"-
висят сред паяжинна здрава корда.
Фитили мигат с морзов код от дим
и смесват се със пурите на барда.
 
 
А той, подгънал крак, от часове
с китарата разлива нежни звуци 
и пее с дрезгав глас за брегове,
деца и дом със весели капчуци.
 
 
Той пее песни и за Любовта,
която, знае, тръпне в мрака-
сърце на Дама Пика. И до старини
с кафе на прага ще го чака.
 

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??