Feb 19, 2007, 7:48 AM

ЛЮБОВТА НА МОРЯКА 

  Poetry
6485 0 16

Ти помниш ли очите на моряка -
две черни перли в бялото море?
Когато кажеше да го дочакаш -
желаеше го с цялото сърце!

Морски вятър галеше съня му,
създаден от моряшката мечта,
изопваше платната му към изток
да търси изгрева ти във нощта.

Един моряк - замислен, не - отчаян,
в пълен парадокс на външността.
Душата му - от нежност бе изваяна,
а в тялото на Херкулес кръвта.

Жена на борда само той допусна,
чак чайките засмяха се със глас.
Една скала, създадена от мускули,
в нозете бе на крехка, женска власт...

Помни моряка - погледа му искрен,
очите му - разплакано море.
От грубости душата му изчистена
и мъжкото му влюбено сърце!

1990 год.


© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??