Jan 6, 2018, 12:15 AM  

Любовта щом гнездо е! 

  Poetry » Love
594 2 3

Като празен чувал ли се влачих самотно по пътя?
Насъбра ли душата ми тъжна достатъчно кал?
Любовта във яйце ли е Господи – нека я мътя!
Нека черупката счупи – любимия в мене познал!

 

Като волен орел ли се реех високо в небето
от високото в облака – земната хубост видял?
Любовта щом гнездо е – нека в нея свърши се пътя...
Всеки полет си има начало и има финал.


Щом за мене е кръст Любовта
а животът – река по Йордановден –
влачещ своите ледени страшни води...
Ще го извадя Любима, ти само там го хвърли!

 

Урочаса ли ме светлината във очите ти?
И ще помогне ли молитвата към Киприян?
Во веки нека светлината в мрака свети...
тъй както в книгата си писа и Свети Йоан!

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??