“Жената се омъжва, за да мрази”
Мадлен дьо Скюдери
В брака си жената мрази -
затуй не споменавай за съпруг:
бъди двуличен ти – любовник,
с образ романтичен, друг.
Съпруг? Човек е ненавиждан,
любовникът ще те обича -
няма никога да те обижда,
по гайдата ти все ще тича.
Така в предишни векове
са се градели хорски нрави,
а днес дори със стихове
това от не един се прави.
© Валери Рибаров All rights reserved.