Apr 15, 2016, 8:28 PM

Магаре и гарван 

  Poetry
428 0 0

-Какво си направило ти?-
Черен гарван, магаре попита.-
Имаш толкова дълги уши,
а не можеш да литнеш.

 

- На гърба си, аз носих Иисус!
И повярвай ми беше вълшебно.
Ти усети апостолски вкус.
Аз съм символ, а ти си знамение.

 

- На бесило и кръст кацах, да,
но крещях на заспалите хора,
Ти понесе Иисус, но мълча.
Транспортна е твоята роля.

 

- Какво промени с твоят грак?
Чернотата е символ на бедствие.
Остани си во век единак
и носи си всички последствия...

 

И не спираха с упреци те.
Кой с нападки променя нещата?
Черен гарван и бяло осле,
взаимно си търсят вината.

 

 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??