Спиш ли вече,
пластелиново човече?
Сънуваш ли, че вече
си някъде далече?
Сънуваш ли мрак,
играчко без крак?
Вдишваш ли спирт
в алкохолния си флирт.
В съня си си без бандерол.
А в деня ти само алкохол.
Чувам, бълнуваш насън,
терзаейки съзнанието, станало на трън...
© Росица Саси Дамянова All rights reserved.