Apr 11, 2010, 9:07 PM

Майката Гора 

  Poetry » For kids
694 0 11

Колко е красива

нашата Гора!

Трепкаща и жива

Майчица добра.

 

В пролет зеленее,

лете дава хлад,

есенес жълтее,

зиме – в бял халат.

 

Трепкаща и жива,

роден дом е тя

и на мишка сива,

храсти и цветя,

и на мравка дребна,

и на дъб голям...

Всички са потребни,

че не може сам

никой да се справи –

нека всеки знай!

Който туй забрави,

лош го чака край.

 

За да е красива,

млада и добра –

нека пазим жива

Майката Гора!

 

© Борко Бърборко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??