Aug 16, 2018, 9:46 AM

Майко Свята 

  Poetry
263 0 0

МАЙКО СВЯТА

 

Прости ни, Богородице Свята, Пресвята,
греховете що сътворихме тук на земята!
Прости ни! Ти си майката нежна, жената,
която милостта познава, не иска отплата.

 

Ние сме слепи, непослушни малки деца,
макар че са минали две хилядолетия,
за теб е година на бдение трудна, една.
Води ни за ръка през трънливи пътеки!

 

Дай ни взор, да видим Отца ни – Бога
и сина Му Христос – Спасителя на кръста
с Дух, който ще влее в сърцата тревога
и злините на земята грешна ще разпръсне!

 

Дай ни сили, Майко Пресвята – Богородице
да заобиколим скритите клопки зловредни
с чисто, непорочно, обичащо ближния сърце,
без да трупаме грехове на едро и дребно!

 

Да любим човека, земята, живота както Отца,
че всеки на земята троудно, с болки роден е!
Всички имат чувства, мечти, души и сърца.
Да не падаме в дяволска магия сразени!

 

Обичай ни, Майко! До края на дните обичай!
Във вярност и любов неподкупна ни вричай,
за да прекрачим прага на Бога пречистени,
оставили на земята води и извори бистри!


Амин!!!

15 08 2015

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??