May 24, 2006, 7:24 PM

Майски рози 

  Poetry
1231 0 3

Под тежките розови букли –

уханни и меки, под майското слънце,

години назад с теб играхме...

Под майския розов храст яркочервен.

 

Асфалтът е все сив и прашен...

И дребните камъчета до бордюра

търкалят се, щом ги настъпиш...

Тъй както когато с тебе играхме.

 

Не чувам познатия тътен

от гумена топка по плочките стари;

не чувам и детския бяг...

или вик поне, нищо не чувам.

 

Цъфтят пак, във всеки двор даже,

Онез майски рози, които беряхме.

Не си тук да ти ги покажа,

Но помниш ги, сигурна съм, и до днес.

© Катя Михайлова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??