Давай, майсторе, скарата пали,
хубава кайма имаш ти, нали,
изпечи за мен сал едно кюфте,
че шкембето ми още си расте.
Всъщност, майсторе, направи ги две,
че душата ми за месо реве,
само зеленчук цяло лято ям,
но шкембето ми се не смъкна грам.
Чакай, майсторе, нека бъдат три,
та глада във мен най-накрая спри,
туй шкембе отпред тъй и тъй расте,
ще ли му вреди някакво кюфте?
31. 08. 2015 г.
© Бисер Балтаджиев All rights reserved.