Dec 8, 2009, 12:19 AM

Македония 

  Poetry » White poetry
872 0 2

Македония

 

вдъхновено от „Войната се връща”, Анри Поззи

 

Кръвта кръв зове!

Потънала в писъци море,

страдаща зората за едно дете.

 

Сирак, осъден от олово

на черен дух, мъст да дири

за бащините поругани жили.

 

Вардара тече, труп след труп

безкрай влече, в кървавия ад

обезобразеното лице на някой брат.

.......................................................

(ВМРО)

 

За тез безчинства дирят мъст

герои безвременни, печални

обричат се на тоя кръст

за майчината свята пръст.

 

Като вълци озверели, диви,

черни сенки без лица -

нито мъртви, нито живи,

кръвта си леещи за своята земя.

 

Гърдите и душите свои

полагаха под ножа робски,

щото нямаше да срещнат те покой

преди смъртта на генерала сръбски.

 

И те бяха пазители на своята страна,

на милата им, скъпа Македония.

© Владимир Васикев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??