Sep 18, 2016, 3:30 PM

Макове 

  Poetry » Other
1761 2 7

Тези макове, кърваво алени,

сякаш първо насън ги докоснах

и душата с червено погалена,

затанцува в миг, гола и боса.

 

Тези макове с дъх на обичане,

пеперудено, нежно въздишащи,

заличаващи мойто отричане

с кръв снабдяват сърцето ми скитащо.

 

Тези макове дърпат дъгата ми,

плисват девет нюанса червено

и отмиват по малко тъгата ми.

Някак ставам добра и зелена.

 

И стъблото си вплитам го с корена

надълбоко в земята пречистена…

Но откъснеш ли пъпката алена,

капят кървави сълзи, мънистени.

© Керанка Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??