Jan 24, 2021, 6:32 PM

Малката цигуларка 

  Poetry » Civilian
332 2 3

           Малката цигуларка

 

 

Красива къдрокоска на тротоара стои,

гушнала стара цигулка с премръзнала ръка.

Голямата е,поставила я е под своята брада,

а лъка танцува върху струните с тъга!

 

Тихо и спокойно се спуска вечерта,

студеният вятър приглася на музиката.

Загърнало се със старо,закърпено палтенце,

стои и свири на студа малкото детенце!

 

Самотна е, но тук тя днес не е сама,

до нея седнала е баба,една стара жена.

Протегнала е с кокичета своята ръка,

букетче от градината, набрани сутринта!

 

В очите на двете отново оглежда се тъга,

старата шапка пред нея пак остана празна.

Бавно се спуска вечерта и сняг заваля,

а седят двете заедно на студа от заранта.

 

Старата жена се изправи с мъка,

прегърна насълзена малкото дете.

Тръгна си към дома и отново с тъга,

погледна цигуларката с добро сърце.

 

Вървеше,слушаше мелодията с извърната глава,

в старата шапка вече имаше нещо-букетче цветя!

 

 

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??