Jun 20, 2011, 8:13 PM

Малката кибритопродавачка 

  Poetry » Other
529 0 3

Тя няма дом и тесни са ù къщите,
очите ù са пълни със мъгла.
Замества дните си с надежди за завръщане,
продава бъдеще във клечки светлина.

И няма принцове по бледите си устни,
нито замъци от грахови зърна.
Всички тикви са ù толкова безвкусни,
че принцесите умират до една.

И завита с шепа вятър всяка вечер,
се сънува преродена до златисто.
Всяка болка и тъга са тъй далечни,
като звук от тишина. И като нищо.
...


Тя няма дом и тесни са ù къщите,
(зад нея Андерсен остава вечно скрит).
Със последната си клечка за завръщане
свършва нейният живот като кибрит.

© Доменико Дагостино All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??