Болното детенце протяга своите малки ръчички
към окиченото коледно дръвче
и с надежда в навлажнените си очички
търси начин да стопли своето сърчице.
Отново се изнизва поредният тежък ден,
ден, изпълнен с болка, сълзи и тъга,
защото малките деца са в плен
на тежката „болест” от самота и мъгла.
Говори се, че на Коледа стават чудеса,
които дните ни ще озарят,
но в душите на малките деца
само отчаяние и мъка се таят.
Надеждата от очичките им се изплъзва,
отива си и погледът им ведър.
Като че ли и душичката им замръзва,
защото светът към тях не ще е щедър.
© Николета All rights reserved.