Мими вече е на десет
и за рождения ден си пожела
да ù купят няколко дръвчета,
които да засади сама.
Обу ботуши земеделски,
взе лопата, ръкавици, дъждобран.
Тук ще бъдат подредени,
посочи тя пръстта и избраната Земя.
След години завърна се при тях и що да види,
славей пее в клоните им с чудна красота,
а под сянката им децата построили
градини от игри и веселба.
Ех, колко съм щастлива,
запя Мими с поглед в синьото небе,
тук е моята градина тъй любима,
тук вечно пее моето сърце.
© Венцислав Огнянов All rights reserved.