Mar 31, 2010, 9:56 AM

Мама Меца-Грижована 

  Poetry » For kids
808 0 18

Мама Меца-Грижована
днеска рано-рано стана,
мляко сложи на софрата,
да нахрани тя децата.

Сипа първо на момчето
и напълни гювечето,
надроби му тя попарка
с много хлебец и запарка.

Малее, много ми е вкусно! -
то  облиза се изкусно.
Жалостиво  се огледа...
Меца строго го изгледа.

После сложи на Мецанка  -
мъничката мърморанка.
Тя премига със очички
и нацупи си устнички.

Мамо, аз ще ставам дама,
може даже и мадама.
Моля те, не ме тъпчи!
Милостива с мен бъди.

Грижованка се усмихна,
даже тайничко намигна.
Знае,  та нали е мама,
най-доброто  тя  за двама!

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??