Dec 15, 2010, 4:28 PM

Мараба, Докторе! 

  Poetry » Other
678 0 4

Мараба, Докторе!

(по Prosto Zagadka)

Мараба, Докторе! Гипсираш ли слаби криле?
Не?! А мечтите, дето ми изпиха кръвта?!
Как така не при Вас?! А нещо против безсилие...
Нямаш ли?! Така боли обичта...

Колко време ли?! Даже не помня...
Вдигам температура откакто ме има...
Как не се случва?!  Love story е многотомна...
Изгоря, бе! Няма нищо общо със името...

Докторе, що да сторя, щом е разкъсана Вярата?!
Много щипе, щом в сърцето я туря...
Сигурно то не си знае и мярата...
От стръкове нови Земята се прекатурва...

Крехка е Нежността... Не знаеш ли?! Кво ми се чудиш?
Аз всичко разбирам, но май че изгубил съм Пътя...
Щом не обичам, значи отивам при лудите...
Значи знаеш... Гипсираш... Колко е тъпо...

Слушай... Може би... Простичка ампутация...
Крилете имам предвид... Искам да ги оставя...
Трябва упойка?! Местна ли?! Съкращения... Деградация...
Даже белези няма... Кой можеше да си представи...

Искам няколко дни... Дано пък да може...
Аз не мога спонтанно да се реша...
Докторе, ако сбъркаш, ме пращай при Божето...
Ако успееш... Ех, с Пролет ще се теша.

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??