Пред мен едно море от хора,
те движат се, като вълни огромни.
Едни притичват, други ходят,
едни намръщени, а другите чаровни.
Едни брутални, а пък другите прилични
и всичките, са толкова различни....
Мома красива, но фалшива.
Младеж атлет, но без късмет.
Жени чаровни, но отровни.
Мъже със бизнес преуспяли,
с души напълно загрубяли.
И старци, баби побеляли,
с пенсията оцеляли.
Децата даже нахитряли,
си тичат нищо не видяли.
Красиви думи, комплименти,
признания като на ленти,
пари, екстаз и отчаяние,
закани, празни обещания.....
И Бог ги гледа и не пита,
пресява ги през своето сито...
ЧОВЕЦИТЕ сега къде са,
в тълпата с хиляди окраски ?
То просто е и много ясно,
това са само МАСКИ...... маски........
© Пепа Деличева All rights reserved.