Не привързвай към думи значения -
остави ме да се променям.
Светът не е низ от знамения.
Чудесата са рядкост. Безценна.
Ненатрапчиво водя и пускам те,
щом усетя, че почваш да плуваш.
Не превръщам контрола в изкуство,
в натиск над волята чужда.
Не насочвай компас все към себе си.
Зная проста, лечителна тайна -
има изход от тази обсебеност.
Той се нарича Случайност.
4.04.2018
© Мария Димитрова All rights reserved.