Мечтите са от ангели пера,
които над главите ни се реят.
Едничко искам, свят да сътворя
с магическата пръчица на фея.
И този свят да бъде съвършен –
без болести, без болка и омраза,
усмихнат да е всеки следващ ден,
деца щастливи в локвите да газят.
Да пия от дъждовната вода
и кладенци в пустините да никнат.
Да разбера какво е свобода,
природата отново да е китна.
Харесва ли ти този свят, кажи?
И други може би мечтаят също.
Сред толкова кошмари и лъжи,
душата ми с мечтата се прегръща.
© Nina Sarieva All rights reserved.