"За какво мечтаеш?",
попита ме разума,
и плахо създаде твоят образ в тъмнината.
Макар и страхливо... желаех да зърна,
само твоят лик в дълбината.
"За какво жадуваш?",
попита ме душата,
и спомените наши,тя възроди.
Внезапно дойде и запълни празнотата,
и болката,която в мене гори.
"За какво копнееш?",
попита ме сърцето,
и бурно извика твоето име.
Събрах смелост и извиках до небесата,
че само за тебе, то бие!
Мими Великова
21.01.2021г.
гр.Русе
© Мими Великова All rights reserved.