Sep 6, 2014, 7:59 PM  

Между Холивуд и Боливуд – 4 (Зад завесите) 

  Poetry » Humour
432 0 6

– Обичам Ви, прекрасна сеньорита!

– За други аз копнея, дон Роналдо!

– Щом видя Ви, о, гълъбице, литвам!

– Но... женен сте за доня Есмералда...

и тя постила брачното Ви ложе,

защото е законната съпруга!

 

– О, Кармелита, знам... прости ми, Боже!...

Но тръпката, да бъда с Вас, е друга!

– Ах, дон Роналдо, любовта еднаква

е винаги – щом стигнем до кревата!

Какво прелюбодееца очаква–

освен... часът за нечия разплата!

И после – Вие с тридесет години

сте по-голям... връстник сте на баща ми!

 

– Очите Ви, красавице... тъй сини!...

и тази плът... разгаряща страстта ми!

Готов съм във нозете Ви да падна...

Да чуя как сърцето Ви лудува!

– За обичта на Хулио съм жадна!

Ще бъда вярна негова съпруга!...

 

Тук публиката шумно аплодира.

Преди да падне тежката завеса,

актрисата в съпруга си се взира,

дошъл да гледа звездната пиеса!

 

На сцената угасват светлините

и става тихо в залата просторна.

А режисьорът – нещо да попита –

задъхан влиза в нейната гримьорна:

 

– Обичам те! И искам тази вечер

да бъда с теб, повярвай ми... не с друга!

 

– Недей да настояваш! Стига вече!

Върви си при законната съпруга!...

Мъже... мъже... май всички сте еднакви –

накрая ни посочвате кревата!

Какво от тебе мога да очаквам?!

Дори не съм получила заплата!

 

– Не е така!... Ела със мен в хотела!...

Предлагам ти най-хубавата роля!

 

– О, тоз' сценарий вече съм го чела!

Нима за всичко трябва да те моля?!

 

Изпъшка режисьорът: – Мили Боже... –

бе репликата дяволски позната.

– Авторитета даже си заложих,

а тя не ще – държи си на ината!

 

– По-млада съм със тридесет години

от теб, а ти връстник си на баща ми!

 

– Чуй, мястото ти може да изстине!...

Добре... че си съпруга на сина ми!

 

 

 

 

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Баналните сцени от живота - как хубаво ги описваш само!
  • Абе, зарибявка си е твоето сериалче да ти кажа искрено и лично . Сега щеш не щеш, ще трябва да продължиш сагата, хайде да не е баш като латиносериалите по 300-400 епизода, ама като една уважаваща себе си корейска драма - примерно 16 серии можеш да спретнеш Поздрав най-сърдечен...
  • Sonrisa...
  • Me gusta,senor Kristev!Стихът ти е прекрасен и звучи в испански ритъм! Нима и в Испания имате от вашата рода?
    Es esta obra un original! Gracias!
    Сърдечен поздрав!
  • Е, направо са уникални всички от серията!
  • Охх, девойката горката Отново ме развесели произведението, мерси! Фен съм!
Random works
: ??:??