Jan 23, 2022, 8:55 PM  

Мелодия в стих 

  Poetry » Other
353 5 7

Избягали мисли, отронени звуци,
рефрен от китара, стон към безкрая.
Гърлото свило се, заседнали буци,
очите пресъхнали, залез прегаря.

Струни докосващи, думи пронизващи,
шепот в сърцето, напиращ за вик.
Стихове бели, стихове в рими,
сменят картини, закодирани в миг.

Давай, китаро, изливай на воля,
мистични съзвучия от леко перце.
Изтръгни си сърцето, остави го без броня,
да пулсира, да диша в нежни ръце.

Тон се отрони... есенен лист,
заваля след това листопада.
Тя проговори с глас бял и чист,
душата своя, в тишина изповяда.

Погалени струни, трептящо перце,
думи, разкъсващи мрака в нощта.
Китарата има... тя дава сърце
на мелодия в стих... това е тя, песента.

30.12.2021г.

© Теодора Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??