Sep 13, 2017, 8:54 AM

Месар 

  Poetry » Other
495 1 6

         (По повод авторският антагонизъм)

 

    Не очаквай от месаря да се радва,

    че си отворил и ти месарски магазин.

    На малка улица, два месни магазина,

    купувачите едни, гледат по витрина.

 

    От първият ти клиент, посрещнал весел,

    зъбите здраво стиснал, той почва да крои.

    Какви беди да ти стовари и злини,

    и в капка, ако може да те потопи.

 

    Скришом дебне твоите витрини и цени,

    брои накачените мръвки и тави.

    На хората разказва с поглед ясен –

    месото старо, а салама е опасен.

 

    Не може досреднощ очите да приклопи,

    че мисли страшни през главата му летят.

    Вижда подпалвачи, данъчни, циклопи

    и остри нóжове, как шарят ти гърбът.

 

    Не очаквай от месаря да се радва!

 

    Пловдив

    13.09.2017

 

    

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??