Jul 4, 2013, 11:28 PM

Метафора 

  Poetry » Other
622 0 11


Метафора

 

Цял ден скитахме-

като кислородните молекули-
волни, доволни, слънчеви, безтегловни-
вдишвахме аромата на сладкото лято
и издишвахме всички минути условни,

а кафето ни

дремеше кротко по чашите
и се плискаше, на талази, смехът ни наоколо.
Позабавяха крачки умòрите хорски
и охлаждаха страсти край нашата маса.

 

Ние не бързахме. По лицата на стреса

добротата оставяше своите мънички

послеписи. Нейната обич зашепила

аз прошепнах: "върви си!"

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??