Вълнува се като море
затичало се към брега си.
Препъва ветрове
и разпилява ги с дъха си.
Прибира светлата им скръб
в утробата на тъмно дъно
където зрее мисълта за теб,
безплодна като пясъчното зърно.
Познанието няма си дърво.
Прибоят никого не изкушава
с подхвърленото си весло.
Отдавна смисълът отплава.
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.