Jul 15, 2008, 9:57 AM

Мидата 

  Poetry » Humour
785 0 5

Стиснала се здраво в черупката,

любиш принцеси, но само насън.

Стискаш се здраво, а къде е пролуката,

през която да погледнеш навън?

Само в себе си ли се оглеждаш, мидо,

тънейки във тинята сама?

Нима не искаш? Не искаш да видиш,

колко ярък кипи отвънка света.

Мидо, клета мидо -

нима на света си единствено ти.

Ти не знаеш какво е любов или обида,

не знаеш какво е да те боли.

Спри се и се огледай наоколо, мидо,

докато през тинята "препускаш".

Мидо, черна, клета мидо...

Дано някой ден разбереш

какво е да чувстваш.

 

                                               13. 07. 2008

                                                Посветено на dexter_walrus или Десислав Илиев

© Гергана Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??