Jan 14, 2009, 1:11 AM

Мигла в сърцето 

  Poetry » Other
718 0 5

                                          Мигла в сърцето

 

 

 

                      Със нежни пръсти

                                               влюбено момиче

                       докосна раната,

                                                но тя се разкърви…

                       докосна струните

                                                на бялата китара,

                       от нея рукнаха

                                                безброи сълзи

 

                                                  * * *

                    В гърдите болка,

                              на устни песен,

                              претръпна лъжеща душа

                    и знам, ще падна

                                            в Живота бесен,

                            шега и кикот

                                                  за зла Съдба…

 

                                                          * * *

                     А носим в себе си

                                               два остри ножа,

                     един за другите

                                               един за нас.

                     Господ ни гледа

                                             от свойта ложа

                                и смее се на всички с глас…

                                                       02.06

                                                       13.01.2008

 

© Манол Манолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??